Löysin tämän ohjeen Leivontaa rakkaudella blogista ja blogin pitäjältä sain vinkin puolukkaan. Blogiin ja tähän viralliseen ohjeeseen pääset täältä.
Olen juuri kaatanut tässä kuvassa kinuskin päälle. Tuota kinuskiahan olisi voinnut syödä ihan muutenkin vaan =D |
kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
noin 0,5-1 dl puolukkahilloa
1,5 dl vispikermaa
0,5 dl suolapähkinöitä
Aloita kinuskikastikkeesta. Kuumenna ainekset kattilassa kiehuvaksi. Keitä kinuskikastiketta noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski on hieman paksuuntunut. Älä kuitenkaan keitä liikaa! Jaa kinuski kahteen kulhoon. Jäähdytä rauhassa.
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.
Täytä kääretorttu. Vaahdota kerma, rouhi suolapähkinät. Avaa rullattu kääretorttu, levitä päälle puolukkahillo ja kerma. Valuta päälle puolet kinuskikastikkeesta ja viimeistele suolapähkinöillä. Rullaa kääretorttu ja laita asettumaan hetkeksi kylmään.
Viimeistele. Lämmitä tarvittaessa loppua kinuskikastiketta juoksevammaksi. Koristele kääretorttu valuttamalla kinuskikastiketta päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D