Mustikka - crumblekakku
kakkutaikina:
2 dl sokeria
4 rkl öljyä
1 iso kananmuna
1,2 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl (jäisiä) mustikoita
crumble:
50 g voisulaa
1 dl vehnäjauhoja
reilu 1 dl fariinisokeria (tai tavallista)
0,5 tl kanelia
Vaahdota sokeri, öljy ja kananmuna kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maito hiljaisella teholla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Lisää viimeisenä mustikat.
Sekoita crumblen ainekset keskenään ja lisää tarvittaessa enemmän jauhoa.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele crumble päälle. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Jäisiä mustikoita käytettäessä paistoaika on luonnollisesti hieman pidempi.
Herkulliselta näyttää :)
VastaaPoistaHyvän makuista...ja hyvä ohje! =D
Poista