maanantai 1. elokuuta 2016

Kesäkurpitsacurd

Tämä viikko alkoi vapailla....3 vapaata ja 2 töitä ja sitten se loma. Ensimmäinen vapaapvä on mennyt keittiöissä. Tyttäreni toi kesäkurpitsaa jota heillä kuulma kasvaa paljon. Minulla ei ole vielä edes kukkinut....heh...





Olen tehnyt curd:a aikaisemminkin. Lemon curd ohjeen löydät TÄÄLTÄ.
Kesäkurpitsatahna niinkuin tuo sitruunatahnakin sopii paahtoleivän pinnalle. Ja kannattaa kokeile myös kakkujen/kääretorttujen täytteeksi. Tahna säilyy kylmässä noin viikon ajan, tästä ohjeestani tulee n. 6 dl. Saa ihan huoletta käyttää reippaasti paahtiksen päälle =D No, mutta ohjeeseen.

Kesäkurpitsacurd

500 g kesäkurpitsaa
2 rkl vettä
1 sitruuna
1,5 dl sokeria
75 g voita
2 isoa kananmunaa
Pese ja pilko kesäkurpitsat pieniksi. Keitä vedessä 5 minuuttia kunnes pehmenevät. Lisää pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.




2 kommenttia:

  1. Olipas mukavanoloinen ohje, voisi olla hyvää. Meillä oli taannoin noita, kasvoi niin äkkiä ettei niitä kukaan ehtinyt syödä. Enään ei panna taimia maahan.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli hyvän makuista.Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...