perjantai 16. helmikuuta 2024

Helmikuun haaste suoritettu

Helmikuun haaste oli "löytää uutta kirjoista".  Ahmin yleensä dekkareita ja true crime kirjoja. 

Kirjoja kuuntelen, harvemmin tulee enää luettua ihan kirjaa. Kirjojen kuunteluun lähti into siitä, kun minulla alkoi tinnitus vasemmassa korvassa.

Se hirveä meteli piti saada pois, kun menin nukkumaan. Ja kun aivot keskittyvät ääniin, niin minä  keskityin kirjaan....enkä kuullut sitä meteliä. Ja uni tuli....

Nyt nautin, kun saan kuunnella kirjoja, niin työmatkalla kun, muita hommeleita tehdessä. Ja uppoutua kirjojen ihanaan maailmaan, joko ihan istuen ja nauttien kirjan juonista tai sitten puuhaillen jotain siinnä sivussa kun kuuntelee.

Välillä on taukoa kuuntelussa, välillä sitä ahmii hyviä kirjoja ihan urakalla. Tämän haaste, on ollut todella haaste! Tuntui ensimmäisen kirjan kohdalla ettei tästä mitään tule. Mutta sinnikkäästi tässä nyt ollaan kuunneltu erityylisiä kirjoja. Ja kyllä myönnän on ollut hyvä tutustua kaikenlaiseen kirjallisuuteen.

Se on välillä ihan pistänyt mietityttämään sen hetkistä kirjaa ja huomata että löytyy mielenkiitoisia kirjota muitakin kuin dekkarit.

Tämän helmikuun haasteen aloitin jo tammikuussa. sillä muuten en olisi kerennyt niin moneen kirjaa tutustua. 

Nyt niitä kerkesi tulemaan mukavasti....laidasta laitaan... tiede, draama, komedia, jne...Laitan kirjan oman esittelyn ja sitten laitan oman pienen kommenttini ja laitan myös numeron 0-10 ja tietty perustelut.

Ensimmäisenä kuuntelin; 
Maalaislääkärin muistelmat; Tapani Kiminkinen, julkaistu 2023

Ihmisläheisen lääkärin kiehtova elämäntarina.
Tapani Kiminkinen kertoo avoimesti elämästään, johon mahtuu uskomattomia potilaskohtaamisia, iloa, rakkautta, mutta myös vaikeita hetkiä. Edessä on matka syvään päähän.
Pitkän uransa aikana Tapani Kiminkinen on yritysten ja erehdysten kautta saanut kokea paljon. Lääkäri on tavallinen ihminen – paljon tavallisempi ja raadollisempi kuin mitä ammattikunnasta usein kuvitellaan. Kokemuksenvaraisesti elämässä voi oppia, ja sen Kiminkinen on ainakin oppinut, että valmiiksi ja erehtymättömäksi ei tule koskaan. Kiminkinen ei jää hiljaiseksi vaikeidenkaan aiheiden äärellä. Hän ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin kuten soteen ja vanhustenhoidon epäkohtiin. Tapani Kiminkisen elämään on mahtunut lääkärin työn lisäksi rakkautta ja ystäviä, esiintymistä maalla ja merellä, monipuolisesti kulttuuria, kirjoittamista ja viihdettä mutta myös vaikeuksia, joiden eläminen on auttanut ymmärtämään itseä ja kohtaamaan muita.
Tapani Kiminkinen on tehnyt monipuolista potilastyötä reilut 40 vuotta. Hänen suuri suosionsa perustuu maanläheiseen ja sympaattiseen lähestymistapaan, jolla hän tekee lääketieteellisistä asioista helpommin ymmärrettäviä.

~Niin tämä oli ensimmäinen kirja, joka on ihan eri tyylinen mitä ennen kuuntelin. Valitsin sen siksi että minua kiinnostaa ihmisten muistelut, ja siksi että tämä maalaislääkäri on erittäin mielenkiintoinen henkilö. No, mutta itse kirjaan.....alkuun en päässyt sen "sisälle", johtui varmaan niin erilaisuudesta kun olin tottunut kuuntelemaan dekkareita. Kokonaisuudessa en pitänyt tätä muistelmana. Välillä tuntui että kirja on lääkäreiden mainos kirja. Kenestä on tullut mitäkin hienoa professoria. Vaikka kirjasta sai sen käsityksen että kaikki ihmiset ovat tärkeitä, niin se kumotaan toisaalta kun "mainostetaan" julkkiksien tuntemisella. Ja kun asiat eivät olleet minusta semmoisia että olisi tarvinnut mainostaa ketä nyt siinnä oli. Loppu puolella tunsin syyllisyyttäni huonosta  kunnosta/ taudeistani. Vaikka toisessa kohtaa tuonkin käsitin toisen lailla.
Olin pettynyt. Antaisin kirjalle nron 5

Toisena kuuntelin;
Pinkki Lentolaukku, Marja Kuusela julkaistu 2023

Mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun uskaltaa hypätä tuntemattomaan?
Sanni hakee elämälleen suuntaa ja asuu tätinsä vaateliikkeen yläkerrassa. Hän on saanut uuden työpaikan, ja orastava suhde Mikaan tarvitsee enää pientä avustavaa tönäisyä muuttuakseen oikeaksi parisuhteeksi. Käännekohdaksi suunniteltu romanttinen yllätys lentokentällä osoittautuu kuitenkin valtavaksi virhearvioksi.
Lentokenttäfiasko saa uuden suunnan, kun Sanni tunnekuohuissaan törmää tuntemattomaan pukumieheen –tai pikemminkin tämän räikeän pinkkiin lentolaukkuun. Kun mies tekee Sannille yllättävän tarjouksen, päättää Sanni vastoin kaikkia odotuksia suostua. Mitä hävittävääkään hänellä on? Loukatun naisen hetken mielijohteesta alkanut seikkailu vie Sannin Oslon kautta Vaaranpohjan pikkukylään, järjestyksenvalvojaksi suljettuihin seurapiirijuhliin ja saa pohtimaan, onko kukaan enää se, joka väittää olevansa.
Pinkki lentolaukku on valloittava tarina täynnä vauhtia, romantiikkaa ja odottamattomia juonenkäänteitä.

~Tämän kirjan valitsin ihan nimen perus ja jos jossain on pinkkiä, niin ketä "tyttö" ei innostuisi!? Tähän kirjaan oli helppo päästä heti sisälle ja kivaa tapahtumaan oli heti alusta asti.
Pidin, se oli semmoista rentoa tekstiä ja kirja pisti odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuu...
Nroksi annan 8
Kolmas kirja oli;
Onnen resepti, Heidi Swan, julkaistu 2023
Lumoava kesäromaani Englannin maaseudulta! Fliss varttui Rossin hedelmätarhalla suuren, äänekkään italialaissuvun hoivissa. Kun Flissin englantilainen äiti kuolee syöpään, käy ilmi, että äidin sukulaisia on yhä elossa. Fliss matkustaa Englantiin juurilleen, missä hänen isoisällään on rappioitunut hedelmätarha Wynbridgen kylän ulkopuolella. Hän löytää uusia ystäviä ja jopa muutaman kilpakosijan. Mutta saako hän tilan hedelmäpuut jälleen kukoistamaan? Ja tuoko kotiinpaluu elämään myös onnen?

~Ihana tarina. Tämä oli niin hyvä että en meinannut maltaa lopettaa sen kuuntelemista. Aina kun pystyi kuuntelin. Töistä tullessa vähän hidastelin että sain rauhassa kuunnella.
Nroksi annan 9

Neljäs kirja oli;
Äidin julma syli, Gregg Olsen into, julkaistu 2023
Riipaiseva tositarina yhdysvaltalaisen perheenäiti Tanya Reidin julmasta petoksesta.
Morgan Reid oli sairaalahoidossa usein, kunnes menehtyi yhdeksän kuukauden ikäisenä. Kuolinsyyksi arveltiin kätkytkuolemaa. Sairaanhoitajaäiti Tanya oli murheen murtama ja perhe muutti toiselle paikkakunnalle toipuakseen tapahtuneesta. Mutta sitten heidän poikansa Michael, joka pelkäsi kuollakseen äitiään, alkoi oireilla samalla tavalla kuin siskonsa.
Epäilykset välillisestä Münchhausen-oireyhtymästä, jossa huoltaja aiheuttaa tahallaan lapselleen sairauksia, heräsivät. Tanya pidätettiin ja tuomittiin poikansa pahoinpitelystä. Myöhemmin hän sai tuomion myös Morganin murhasta. Oikeudenkäynnin aikana Tanya Reidin omat vaikean lapsuuden traumat paljastuivat.

~Tämä kirja nyt sivuutti näitä kirjoja mitä kuuntelen yleensä, mutta aikoinaan luin sellaisen kirjan kuin Pimeän poika ja tämä sivuutti taasen samaa aihetta, joten ajattelin että tähän kirjaan on pakko tutustua. Tämähän on tositarina, joten tarina oli kamalaa kuunneltavaa, sinänsä, kun kyseessä kumminkin on lapseen kohdistuvaa väkivaltaa.
Paljon ajateltavaa ja suru siitä että maailmassa on paljon lapsia jotka joutuvat kohtaamaan oman vanhemman väkivaltaa.
Annan tälle kirjalle nron 8

Viides kirja oli;
Yhdellä meistä on kokemus epäasiallisesta kohtelusta, Irene Kajo julkaisu 2024
Esikoisromaani vallankäytöstä ja väkivallasta taidealalla.
Missä menee raja taiteentekemisen ja seksuaalisen väkivallan välillä? Mitä jos taide onkin valepuku jonka suojissa toteuttaa fantasioita? Sanotaan että taiteen tehtävä on rikkoa rajoja. Mitä se todellisuudessa tarkoittaa? Onko taiteilijalla erikoisasema, jonka turvissa hän voi ohittaa muita ihmisiä koskevat säännöt?
Yhdellä meistä on kokemus epäasiallisesta kohtelusta on omakohtainen ja mustassa huumorissa marinoitu kertomus siitä, mistä ei olisi saanut puhua. Se kuvaa taidemaailmassa tapahtuvan seksuaalisen hyväksikäyttö- ja väkivaltatapauksen ja kertoo realistisen tarkasti, miten tapausta käsitellään taideinstituutiossa: hiljentämällä ja mitätöimällä. Uuvuttava taistelu saada oikeutta uhkaa tuhota päähenkilön terveyden, parisuhteen ja uran. ”Olen niin iloinen, että olen tavannut H:n, että olen saanut tutustua häneen. Se on suuri lahja. Olen kauan toivonut että tapaisin uuden ihmisen, joka näkisi minut, joka haluaisi nähdä minut. H:n kanssa näin on tapahtunut. Hänen näkemisensä tuottaa minulle aina iloa, olen kevyt ja onnellinen. Toinen ihminen on lahja, kaikkein suurin, vaarallisin ja ihmeellisin lahja. ”Irene Kajo kirjoittaa itseään säästelemättä taiteilijamyytistä ja hiljentämisen kulttuurista.

~Nyt täytyy sanon, että tämä kirja on huonoin mihin olen törmännyt. Minä en päässyt kirjaan kertaakaan kunnolla "sisälle". Minä en ymmärtänyt mihin siinnä pyrittiin tai mihin se päättyi... jotenkin tuntui sekalaiselta koko kirja. Kriitikot kehuivat, minä en.
Annan tälle kirjalle nroksi 1

Kuudentena kirjana kuuntelin;
Räjähdysvaara, Kaisa Pylkkänen julkaisu 2023

Stand up -koomikon räävittömän hauska esikoisromaani.
Kaikilla on huonoja työpäiviä, mutta harva joutuu kohtaamaan paskamyrskyn suorassa lähetyksessä. Hulvaton romaani siitä mitä tapahtuu, kun keski-ikäinen TV-kasvo päättää palauttaa uskottavuutensa kohupotkujen jälkeen.
Miina Malviston terveys reistailee ja olo on räjähdysherkkä, mutta lääkärit eivät ota häntä tosissaan. Kun suoran talk show’n tärkeä teemajakso köyhyydestä muuttuu farssiksi, hän lataa kulisseissa perkelöityneen mielipiteensä haastateltavasta. Harmi vain, että mikrofoni on yhä päällä.
Menestyjän pudotus yhteiskunnan pohjamutiin on vauhdikas. Nolattu Miina yrittää pelastaa julkisuuskuvansa lunastamalla televisiossa möläytettyjä lupauksia. Onneksi vihamielisen somen voiman voi valjastaa myös imagon kiillottamiseen.
Ilkikurinen romaani pohtii, miten lapseton keski-ikäinen nainen löytää paikkansa maailmassa, jossa papukaijalle on helpompi puhua kuin ihmisille.

~ Lyhyesti ja ytimekkäästi hauskaa kuunneltavaa. Pidin kirjasta kaikin puolin. Se oli täynnä säheltämistä ja kuvittelua. Välillä olen vähän samantyylinen kuvittelija/sählääjä, tunnistin hiukan itseeni 😂
Annan kirjalle nron 7




Seitsemäs kirja jonka kuuntelin;

Varjo, Ville Kaarnakari, julkaistu 2020

”KRP:n rikosylitarkastaja M. oli poliisissa ainoa, joka tiesi Varjon olemassaolosta. Sen vuoksi poliisipäällikön avaus hätkähdytti.
– Tilanne on sellainen, että tarvittaisiin Varjoa.
Everstiä kylmäsi. Varjon ottaminen käyttöön oli iso asia. Silloin täytyi olla tiedossa jokin erittäin merkittävä valtakuntaa uhkaava syy. Eversti tuijotti kivettyneenä rikosylitarkastajaa.
– Mikä luokitus?
– Purppura.
Vastaus sai äskeisen kylmän tuntumaan helleaallolta. Purppura oli hälytyskoodi, joka ei edes esiintynyt normaalissa musta–punainen hälytystilakoodistossa. Se ylitti senkin.”
Tiedustelupäällikön salainen ase joutuu tuleen, kun Suomi ajautuu sattumalta Eurooppaa ravistelevan terroriaallon polttopisteeseen. Tilanne, joka aluksi näyttää poliisiasialta, muuttuukin vakavaksi sotilaalliseksi ongelmaksi. Hermoja raastavat tapahtumat Suomessa, Euroopassa ja Lähi-idässä kulminoituvat Turun edustalle Saariston Helmeen.

~Tämä kirja on juuri sellainen mitä normaalisti kuuntelen.  Tästä kirjasta tulee nykytilanne mieleen. Mietin kirjaa kuunnellessa että tämä voisi olla ihan totta. 
Mielenkiintoinen.
Annan kirjalle nron 8½


Kahdeksas kirja jonka kuuntelin oli;
Paluumatkalla, Aino Huilaja, julkaistu 2023

Kirpaisevan hauska seikkailu Euroopan teillä syvenee rehelliseksi kuvaukseksi omannäköisen elämän ja uran etsimisestä.
Pakettiautoon muuttanut entinen uraohjus on päätynyt lapsuutensa maisemiin keskelle Lapin jäätyneitä suomaita. Talvituntureiden syleilyssä on aikaa – ja myös pakko – etsiä elämälle uutta suuntaa.
Kun kevät koittaa, matkan on jatkuttava, mutta minne ja mitä se vaatii? Kiinnostaisiko työ somevaikuttajana vai paluu takaisin uutistoimitukseen? Vastaisiko myöntävästi tosi-tv-tarjoukseen? Ja kiperin kysymys kaikista: voiko nelikymppinen ihminen asua edelleen pakettiautossa?
Paluumatkalla on jatkoa Maikkarin uutisankkurin irtiotosta kertovalle Pakumatkalla-kirjalle.

~Tämän kirjan luki itse kirjaili. Oli loistava lukija. 
Todella hauskaa kuunneltavaa, hyvän mielen tuova kirja. Mietin oman elämäni suuntaa, haaveitani...
Pidin kokonaisuudesta. Elin mukana.....nautin maisemista....vähän kade siitä että jollain riittää uskallusta. Tämä oli hyvä!!!
Annan kirjalle nron 9½


Tässä siis helmikuun haasteeni. Itseasiassa mielenkiintoisia kirjoa paljon. Mistä olisinkaan jäänyt paitsi jos en olisi haastanut itseäni!?! Täytyy jatkossa tosiaan kuunnella kaikenlaista kirjoja, niin saa elämäänsä myös enemmän hauskuutta, rakkautta, tietoa jne...



2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia kirjoja! Näistä olen lukenut tuon Paluumatkalla ja tykkäsin kovasti. Kiinnostaa ainakin tuo Kiminkisen kirja. Pitääpä katsoa onko saatavissa BookBeatissa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy BookBeatista , itse kuuntelin nuo kirjat sieltä. Kiitos, sinulle myös oikein mukavaa viikonloppua!!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...