sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Lauantai ilta

Jos tänään on jännä ilta Suomen kansalle, niin kyllä se oli eilenkin osalle suomalaisia. 

Ensin oli putous, jota ei tarvinnut mitenkään jännittää, mutta sitten valittiin euroviisuihin esiintyjä. Ja se oli kyllä jännä. Ei ollut selkeää voittaja ehdokasta. 

Itsekään en löytänyt ehdokkaiden joukosta mieluista kappaletta. Viime vuotiseen nähden nämä kappaleet olivat aika pliisuja. No, mutta voittaja löytyi ja ei siinnä mitään, nyt katsotaan miten se pärjää Malmössä.

Tein meille sellaista pientä illaksi. Ensin oli lohkoperunoita ja niiden kanssa kepakoita. Miesväki oli näistä mielissään. Ja niistähän tuli minunkin mielestä todella maukasta syötävää.

Lohkoperunoiden resepti löytyy TÄÄLTÄ.  Paistoin uunissa tällä kertaa nämä lohkoperunani.

Sitten kepakot.....tässä reseptiä.

Kepakot

2 dl vettä

1 dl korppujauhoja

1 sipuli

400 g jauhelihaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

½ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

8 varrastikkua

Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna tai raasta sillä aikaa sipuli ja pehmennä silppua mikrossa pari minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Sekoita kaikki ainekset ja tee taikinasta pötkö. Jaa 16 osaan ja pyörittele palat kostutetuin käsin paksuiksi tangoiksi.

Paista kepakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Katkaise varrastikut saksilla. Pujota tikut kypsiin kepakoihin.



Mitä mieltä sinä olit euroviisuun lähetettävästä kappaleesta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...