lauantai 24. helmikuuta 2024

Perjantaille tuunailua

Ennen eilistä lautapeli iltaa, päivällä väsäsin jääkaapin tarjonnasta broilerikeiton. 

Viikolla meillä oli tortilloja ja siitä jäi vähän sitä sun tätä. Niistä nyt sitten tuunailin keittoa. Kaikki määrät menivät sen mukaan mitä minulla oli broileria, sen ympärille tämä keitto tehtiin. Kookos-broilerikeitto 

broilerifileesuikaleita (jääkaapissa valmiina paistettuna ja maustettuna)

perunaa

porkkanaa

vettä

kanaliemikuutiota

1 tlk kookosmaitoa (huomasin että minun kookosmaito oli vanhentunut, mutta eipä nyt ollut mennyt miksikään purkissa)

ananaspaloja (puolikas purkki)

herneitä (puoli pussia)

rakuunaa

Koristelu

tuoretta persiljaa


Minulla oli jo valmiiksi paistettuja ja maustettuja broilerin filee suikaleitä. 
Ensin kuorin ja leikkasin perunat ja porkkanat kuutioiksi. 
Laitoin veden kattilaan kiehumaan, lisäsin kanaliemikuutiot, perunat ja porkkanat ja keitin noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää broileri, herneet, ananas, rakuuna ja kookosmaito ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
Lisäsin tuoretta persiljaa.

Eilen illalla tosiaan kokoonnuttiin naisporukalla pelaamaan lautapelejä. Oli tosi hauska ilta. Kerettiin pelaamaan vain kahta peliä, sillä siihenkin meni aikaa 4 tuntia. 

Tosin ensin otettiin esiin, rohkaisukortit "anna valosi loistaa". Jokainen esitti kysymyksen omaan elämäänsä liittyen ja sitten sydämellä etsi korttien joukosta sen vastauksen. Juuri siihen kysymykseen mikä tuntui sydämen mukaan "tarkoitetulta" vastaukselta.

Ja kyllä,  jokaisella tuntui menevän ihan nappiin nuo vastaukset. Tuntui ihan uskomattomalta, miten nuo kortit antoivat niin hyvin vastausta esitettyihin kysymyksiin. 


Sitten ihan ensimmäiseen peliin se oli iskelmä karaoke-peli. Hauska peli, mutta minulle tosi vaikea 😂😂😂😂 kun itse en tunnista kappaleiden nimiä tai että muistaisin edes kappaleen esittäjiä tai että tietäisin mitä kukakin esiintyjä laulaa!!!!

Sitten toinen peli oli sellainen kuin smart 10. Toiset kysymykset meni kyllä ihan niin sanotusti "yli hilseen", mutta hauskaa oli. Tämän pelin haluan itsellekin. Tätä on hauska pelata perheen kanssa, kun taas kokoonnumme yhdessä istumaan iltaa.Jälleen sitä sai monta vuotta lisää "ikää", kun naurettiin niin paljon! Talon emäntä oli loihtinut pientä iltapalaa ja kyllä herkut maistuivat. Kiitos emännälle, järjestit ihanan illan.

Vaan kyllä oli kauhea kipitellä kotiin....vettä oli satanut ja kaikki tiet loistivat ihan "peilijäänä". Oli kyllä ihan kamalan liukasta! Onneksi sain kyydin, ja vain tuon  pienen loppu matka piti kävellä. Sekin kyllä oli kävellä ihan kieli keskellä suuta. 

Jo näin etukäteen kauhulla ajattelen miten maanantaina pääsen töihin!!! 

2 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää kanakeitto ja kiitos ohjeesta.
    Mielenkiintoiset nuo Anna valosi loistaa-kortit- Ovatko ne oraakkelikortteja? Tekisi mieli joskus askarrella semmoiset neuvoa antavat voimakortit.

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä. Kyllä nuo kortit ovat oraakkelikortteja. Ovat kyllä ihanat kortit.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pienelle pupu kainaloon

Tein omaan baby shower lahjaani virkaten pupun. Ihan ensimmäinen kerta, kun virkkasin tuollaisen. Se oli kyllä kiva ja helppo tehdä. Minun y...