Palaillaan vielä heinäkuun meininkiin töissä. Kaikenlaista pientä juttua tehtiin lasten kanssa.....Eräs viikko alkoi fossiilien teosta. Mikä sen jännempää kuin löytää vanha fossiili jossa on dinon jalan jälkiä tai pään jälkiä.... Tein taikatakinaa, jossa hiekkaa ja painoimme jäljet dinoleluilla.

Hiekkainen taikataikina
    n.2 dl jauhoja
    n. 1 dl  puhdasta hiekkaa
    1,5 dl suolaa
    1,5 dl vettä
    1 rkl ruokaöljyä

Sekoita suola vehnäjauhoihin ja hiekkaan. Lisää kylmä vesi pienissä erissä joukkoon. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes siitä tulee kiinteä massa. Jos taikina on tahmeaa, lisää hieman jauhoja. Jos taikina murenee liian helposti, voit lisätä hieman vettä. Anna mielellään seistä ainakin tunti ennen leipomista.

Aloita muovailu. Tee pyöreä ja littana "kakku" ja paina dinon jalkoja/tai päätä/ tai pitkiä häntää.

Nosta valmiit työt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, jotta ne on helppo sujauttaa uuniin.
Säädä uuni 125 asteeseen ja kuivata koristeita noin tunnin verran. Isot työt saattavat vaatia kuivuakseen pidemmän ajan.
IMG_5418.jpgIMG_5419.jpgIMG_5421.jpgIMG_5420.jpg
Oli ihan helppo työstää tuota taikinaa, niin lasten kuin aikuistenkin.
Yhtenä päivänä kävimme sitten metsässä kävelemässä ja etsimässä dinojen jälkiä ja samalla myös katseltiin ympärille jospa niitä dinoja näkyisi vaikka muutenkin. Ja oikeesti, lapsethan näkivät ihan oikeita dinoja matkalla. Löydettiin me muutama mustikkakin suuhun, mitä dinot eivät olleet vielä syönneet! =D
IMG_4047.jpg
Sitten vielä työkaverini Anni, suunnitteli lapsille dinosaurus suunistusta. Lapset suunistivat omassa pihassamme, Anni teki 6 eri suunistuspistettä jossa oli dinosaurus. Jokainen lapsi sai paperin jossa oli ne 6 eri dinosaurusta. Pisteellä oli aina kynä, jolla merkattiin että oli käynnyt pisteellä.
IMG_5422.jpgIMG_5426.jpgIMG_5427.jpgIMG_5428.jpg
IMG_5423.jpg
Ja kun kaikki dinosaurukset pihalta oli löydetty mentiin katokseen istumaan ja piirtelemään oma dinosaurus....tässä kahden lapsen piirustus...
IMG_5424.jpgIMG_5425.jpg
Tälläinen heinäkuinen viikko meillä oli töissä ....erään lapsen vanhempi kertoi että dinoleikit on kotonakin jatkuneet.