Tämä ohje oli nimellä Kasvispasteijat Èmpanadas`.

Tuo empanadas ovat espanjasta ja portugalista olevia pasteijoita. Jotka yleensä täytetään kasviksilla ja jauhelihalla. Kirjasen ohjeessa kyllä oli laitettu että täytteeksi sopivat myös kinkkusuikaleet tai vaikka savukala. No, minulla oli savukalaa, joten siitä lähdettiin tähän ohjeeseen.

IMG_5221.jpg

SAVUKALAPASTEIJAT `EMPANADAS`

16 kpl

Taikina;
3/4 dl rypsiöljyä
n. 3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunahiutaleita
2 rkl maitojauhetta
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl paprikajauhetta
1½ dl vettä
Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, perunahiutaleet, maitojauhe, kuivahiiva, suola, sokeri ja paprikajauhe. Lisää joukkoon rypsiöljy ja nypi seos murumaiseksi. Lisää taikinaan kädenlämpöinen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä leivinliinalla peitettynä hetken.

IMG_5213.jpg

Kauli taikina n ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pyörylöitä.

IMG_5217.jpg

Täytteeksi laitoin siis savulohta, sekoitin joukkoon paholaisenhilloa, ja vähän vegearomisuolaa. Annostele sen jälkeen täytettä kullekin pasteijalevylle noin teelusikallisen verran. No, itsellä taisi olla kukkurallinen täytettä.

IMG_5218.jpg

Taita pasteijalevy puolikuunmuotoiseksi ja ummista reunat huolellisesti esimerkiksi haarukalla painellen. Kohota pasteijoita  leivinpellillä leivinliinalla peitettynä noin ½ tuntia. Voitele kohonneet pasteijat kananmunalla ja pistele ne haarukalla. Paista 225 asteessa, keskitasossa noin 10 min eli kunnes ne saavat kauniin ruskean paistopinnan.

IMG_5219.jpgIMG_5220.jpgIMG_5221.jpg