Tänään oli sitten se päivä, kun vein töihin kesäloman aloitus tarjottavaa....Eli se loma alkoi tänään....virallisesti sitten maanantaina....
Tein tällä kertaa suolaisen piirakan. Työkaverini kävi alku kesästä
kesäteatterissa ja kehui piirakkaa mitä oli siellä tauolla syönnyt. No,
minähän lupasin hänelle, että teen sitten kun lomalle jään saman
tapaista piirakka. Ja lupaus on lupaus =D
Jauheliha-sienipiirakka
Pohja;
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl persilja
2 rkl kylmää vettä
Täyte;
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 rkl voita
2 ½ dl (n. 220 g) esim. esikäsiteltyjä metsäsieniä (kaikki sienet käy)
1 purjo
½ tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 pieni pussi juustoraastetta
1 dl persiljaa
Aloita piiraan valmistaminen nyppimällä hieman pehmenneen voin joukkoon jauhot ja hienonnettu persilja. Lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Ruskista jauheliha voissa pannulla. Lisää hienonnetut, esikäsitellyt sienet. (Haihduta tuoreista sienistä pannulla ylimääräinen neste ennen jauhelihan joukkoon lisäämistä. Kuumenna seosta ja anna mahdollisen ylimääräisen nesteen vielä haihtua.
Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää purjo pannulle. Paista sekoitellen. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
Sekoita jauhelihaseokseen ruokakerma, munat, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Maista täytettä, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista piiras uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
Kyllä olikin herkullista!!!
Jauheliha-sienipiirakka
Pohja;
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl persilja
2 rkl kylmää vettä
Täyte;
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 rkl voita
2 ½ dl (n. 220 g) esim. esikäsiteltyjä metsäsieniä (kaikki sienet käy)
1 purjo
½ tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 pieni pussi juustoraastetta
1 dl persiljaa
Aloita piiraan valmistaminen nyppimällä hieman pehmenneen voin joukkoon jauhot ja hienonnettu persilja. Lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Ruskista jauheliha voissa pannulla. Lisää hienonnetut, esikäsitellyt sienet. (Haihduta tuoreista sienistä pannulla ylimääräinen neste ennen jauhelihan joukkoon lisäämistä. Kuumenna seosta ja anna mahdollisen ylimääräisen nesteen vielä haihtua.
Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää purjo pannulle. Paista sekoitellen. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
Sekoita jauhelihaseokseen ruokakerma, munat, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Maista täytettä, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista piiras uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
Kyllä olikin herkullista!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D