Tein tällä kertaa suolaisen piirakan. Työkaverini kävi alku kesästä kesäteatterissa ja kehui piirakkaa mitä oli siellä tauolla syönnyt. No, minähän lupasin hänelle, että teen sitten kun lomalle jään saman tapaista piirakka. Ja lupaus on lupaus =D
IMG_5469.jpg
Jauheliha-sienipiirakka

Pohja;
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl persilja
2 rkl kylmää vettä

Täyte;
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 rkl  voita
2 ½ dl (n. 220 g) esim. esikäsiteltyjä metsäsieniä (kaikki sienet käy)
1 purjo
½ tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 pieni pussi juustoraastetta
1 dl persiljaa
Aloita piiraan valmistaminen nyppimällä hieman pehmenneen voin joukkoon jauhot ja hienonnettu persilja. Lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Ruskista jauheliha voissa pannulla. Lisää hienonnetut, esikäsitellyt sienet. (Haihduta tuoreista sienistä pannulla ylimääräinen neste ennen jauhelihan joukkoon lisäämistä. Kuumenna seosta ja anna mahdollisen ylimääräisen nesteen vielä haihtua.
Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää purjo pannulle. Paista sekoitellen. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
Sekoita jauhelihaseokseen ruokakerma, munat, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Maista täytettä, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista piiras uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
IMG_5463.jpgIMG_5464.jpgIMG_5465.jpgIMG_5466.jpgIMG_5467.jpgIMG_5468.jpg
Kyllä olikin herkullista!!!