perjantai 30. elokuuta 2019

Tomaatti-juustofocaccia

Eipä ollut koskaan aikaisemmin tullut tehtyä focaccia. Syötyä on tullut, mutta mikä onkaan ollut syy ettei ole tullut tehty itse!!?? 

No, sekin on nyt tullut kokeiltua...

 IMG_5411.jpg

Tomaatti-juustofocaccia

    50 g hiivaa
    5 dl vettä
    1½ tl suolaa
    2 rkl voita
    250 g  maitorahkaa
    5 dl durum-jauhoja
    8 dl vehnäjauhoja
    150 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
    300 g fetajuustoa
    2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
    2 tl suolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, voi, maitorahka ja jauhot. Vaivaa taikinaksi. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Kohota lämpimässä noin 30 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja juusto pieniksi kuutioiksi. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille uunipellille. Voitele taikina tomaattien öljyllä. Painele sormenpäillä feta, tomaattipalaset ja rosmariini taikinan sisälle. Anna taikinan kohota vielä 15 minuuttia. Paista uunin keskiosassa 225C:ssa noin 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä. Leikkaa leipä neliön muotoisiksi paloiksi ja tarjoile uunituoreena.

IMG_5406.jpg
IMG_5407.jpg
IMG_5410.jpg

Herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pihin emännän lehtipihvi jauhelihasta

Näitä pihvejä olen tehtyä muutaman kerran aikaisemmin. Ja pihvit ovat siis pelkkää jauhelihaa, ei mitään muuta. Jauhelihasta "lehtipihv...