Eipä ollut koskaan aikaisemmin tullut tehtyä focaccia. Syötyä on tullut, mutta mikä onkaan ollut syy ettei ole tullut tehty itse!!??
No, sekin on nyt tullut kokeiltua...
Tomaatti-juustofocaccia
50 g hiivaa
5 dl vettä
1½ tl suolaa
2 rkl voita
250 g maitorahkaa
5 dl durum-jauhoja
8 dl vehnäjauhoja
150 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
300 g fetajuustoa
2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
2 tl suolaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, voi, maitorahka ja jauhot. Vaivaa taikinaksi. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Kohota lämpimässä noin 30 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja juusto pieniksi kuutioiksi. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille uunipellille. Voitele taikina tomaattien öljyllä. Painele sormenpäillä feta, tomaattipalaset ja rosmariini taikinan sisälle. Anna taikinan kohota vielä 15 minuuttia. Paista uunin keskiosassa 225C:ssa noin 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä. Leikkaa leipä neliön muotoisiksi paloiksi ja tarjoile uunituoreena.
Herkullista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D