On aina kiva tehdä jotain kivaa "jämistä" mitä jääkaapista löytyy. Ettei vaan tarvitsisi heittää ruokaa pois! Se oli taas jääkaappiin kertynyt kaikkea pientä mitä pysty hyödyntämään vaikka piirakassa
Onneksi porukkaa tulee niin pääsen heille tarjoamaan suolaista piirakkaa, jota ei varmastikkaan muualta löydy! 😂
Gluteeniton piirakkapohja
100 g margariinia
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl vettä
2 tl mieli yrttiäsi
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet, myös juustoraaste ja yrttiä jos haluat.
Lisää vesi ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Taputtele piirakkavuoan pohjalle, lisää päälle täytteet, paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.
Piirakoiden täyteaineita voit sävellellä omien mieltymystesi mukaan.
Kannattaa yhdistele rohkeasti aineksia!
Minun yhdistelmä oli jääkaapin sanelema juttu ;) tokilaitoin vähän muutakin...
Täyte;
-sinihomejuuston loppu
-kuivattua purjoa
-pippuri kinkkuleikkelettä
-tzatzikin (kreikkalainen kurkku-jogurtti salaatti loppu)
-pikkuisen pippurikermaa
-kananmuna
-vähän juustoraastetta
-ja ihan päällimmäiseksi paprikasuikalita ja juustoraastetta
Kaikki aineet sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 30- 35 min, 200 asteessa.
Oli kyllä tosi maukasta piirakkaa ja sai kyllä kehuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D