IMG_5446.jpg
PIIMÄKAKKU
25 viipaletta
 yli 60 min

200g voita
6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl ruokasoodaa
1tl neilikkaa
1tl kanelia
1tl inkivääriä
3dl rusinoita
3dl  rasvatonta piimää
2dl siirappia

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.
Tämä on siis aivan mielettömän herkullista!!
IMG_5444.jpg
IMG_5445.jpg